בניית אתרים
כל מה שצריך לדעת
הטיפים הבאים יעזרו לכם לבחור חברת בניית אתרים. כאן נקח בחשבון את כל הנושאים שעלולים לצוץ בחיפוש אחר חברה לבניית אתרי אינטרנט.
1. החליטו אילו תכונות תרצו לאתר האינטרנט שלכם. תחילה עליכם לקבוע כמה דפים ברצונכם שיהיו לאתר שלכם (חוץ כמובן מדף הבית או דף יצירת קשר) ותכונותיו העיקריות של כל דף. יש משמעות גדולה האם האתר שלכם הוא One-Page (אתר שהוא דף אחד, בדרך כלל משמש לאיסוף לידים – מעין דף נחיתה אך גדול יותר ובעל תכונות מתקדמות יותר).
לאתר המבוסס על תבנית עשויות להיות מגבלות בהוספת כמה תכונות. תכונות רבות מדי עלולות להפוך את האתר שלכם לפחות ידידותי למשתמש והמבקרים יצטרכו לחכות זמן רב יותר עד שהוא נטען (מה שעלול לעצבן ולכן יוצר גם חוויית משתמש שלילית). עם זאת, לא משנה איזה סוג אתר אתה מעוניין לבנות, נסה להגיע לחווית האינטרנט שאתה היית רוצה, ואיזה תכונות טובות יותר או מיותרות.
2. בקר באתר החברה. בדוק את הנוכחות הדיגיטלית שלהם, כולל האתר הרשמי שלהם (תראה גם את הגרסה הניידת כדי לוודא שהאתרים שהחברה בונה הם מותאמים לנייד – רספונסיביים), פרופילי מדיה חברתית וקרא תוכן בבלוג שלהם.
אם לדוגמא הם מבטיחים פתרונות מתקדמים וחדשים אך אינם משתמשים באחד מאלה באתר שלהם, זה מעורר שאלה לגבי המומחיות של החברה.
3. בדוק את תיק העבודות שלהם. אם אין להם כזה באתר שלהם, בקש מהם לשלוח לך דוגמאות של אתרים שבנו. כמו כן, שאל כמה אתרים דומים באותה נישה כמו שלך הם השיקו בהצלחה. בקר באתרים אלה ובדוק עד כמה הם פועלים בצורה חלקה (כלומר, שימו לב לממשק המשתמש ול- UX).
היעדר דוגמאות אמיתיות או ביצועים ירודים של אתרים מהתיק מפחיתים את האמון והאמינות.
4. נסה ליצור קשר עם אחד הלקוחות הקודמים שלהם ולשאול על הניסיון שלהם עם החברה.
5. וודא שהם מגיבים. לא משנה אם מדובר בחברה קטנה ללא מחלקת מכירות או גדולה יותר, צור איתם קשר כדי לראות איך הם עונים לך, כמה הם מהירים ומנומסים וכמה עניין יש להם בעסק שלך.
תן להם זמן לענות על שאלותיך אם מדובר בהתכתבות בדוא"ל. אם הם ממשיכים להמתין או מנסים לשחק אותה קשים להשגה.
בשלב זה, ייתכן שעדיין יש לך כמה שאלות ללא מענה. הבה נבחן חמש שאלות שיעזרו לך להבין את זרימת העבודה של כל חברה לפיתוח אתרים.
חברת פיתוח אתרים מנוסה תספק דוגמאות למקרים, המתארים את הפרויקטים שהם פיתחו. הם עשויים להכיל מידע על תהליך הפיתוח מהשלבים הראשונים ועד סיום הפרוייקט. זה ייתן לך בוודאי תמונה טובה יותר של היכולות והמומחיות שלהם.
מהם השלבים של תהליך פיתוח האתר שלך? שלבים אופייניים של פיתוח אתרים הם ניתוח ומחקר, אב טיפוס, פיתוח ועיצוב, קידוד ובדיקות. במהלך כל שלבי הפיתוח, אתה תהיה מעורב בתהליך העריכה והאישור, כך שתוכל לשאול אם יש אדם ספציפי שאיתו תהיה בקשר במהלך כל השלבים.
כמה זמן נמשך כל שלב? תוכל גם לשאול מה קורה אם הם לא עומדים בלוחות הזמנים ומהן חובותיהם? שיטות הערכת הזמן שלהן צריכות להיות שקופות וצריכות להסביר את העיכובים האפשריים בשלב היישום. עליך גם לשאול כיצד מחושבת העלות על בסיס מסגרת הזמן המוצעת.
מה התפקיד שלי בתהליך הפיתוח? אתה לא מפתח, אבל אתה תהיה חלק מהצוות. חברה אמינה שאכפת לה מאיכות העבודה שלהם תבהיר את התפקיד שלך ותשאיר אותך מעורב ומעודכן לאורך כל תהליך הפיתוח (כלומר, תספק לך דוגמאות ומסגרות אלחוטיות כדי לוודא שהם עומדים בציפיות שלך.)
לאחר שדנת ביעדים העסקיים שלך, בדוק עד כמה הם מבינים אותם ואם הם יכולים לספק ייעוץ ותמיכה. חברת פיתוח אתרים טובה צריכה להיות מסוגלת לספק ללקוח מידע על ההיבטים הטכניים והלא טכניים של הפיתוח.
אם כבר יש לך אתר אינטרנט אך אתה מעוניין שהוא יהיה משודרג או יומר לאתר אינטרנט חדש, שאל אם זה אפשרי, החברה אמורה לדעת לנתח ולהעריך את נקודות החוזק והחולשה של האתר הנוכחי שלך ויוכלו לקחת זאת בחשבון לפני שיתחילו בתהליך העיצוב ובניית האתר.
מה לגבי עלות בניית אתרים?
בלי להכנס לתקציב הפרויקט שלכם, הגורמים הבאים בדרך כלל משפיעים על עלות הפיתוח:
- מספר דפי האתר ומורכבותם, כולל את הפונקציונליות של כל דף.
- שילוב מסדי נתונים – אם מדובר במספר מסדי נתונים, זה יתבטא כמובן במחיר גבוה יותר.
- פיצ'רים חדשים – על כל משהו שתבקשו החברה תצטרך לתת לכם הצעת מחיר בנפרד, אל אם כן סוכם אחרת.
בניית אתר אינטרנט בחינם – תעשו לעצמכם טובה ותנו למקצוענים לעשות את העבודה שלהם. ככה גם תחסכו זמן יקר, וגם תוכלו לישון בשקט בלילה.
שימו לב – לא דנו כאן בעניין אבטחת מידע – אבל הנושא הזה חשוב לא פחות מפיתוח האתר! בידקו האם החברה עושה שימוש בטכנולוגיות מתקדמות על מנת למנוע מצב שסיסמאות ופרטים אישיים של הלקוחות שלכם יגיעו לידיים הלא נכונות.